15 jaar
Volg ons op sociale media

ECABO in Amersfoort

Logo ECABO

Over deze partner

Om leerlingen op te kunnen leiden, dient ECABO uw bedrijf te erkennen als leerbedrijf. Daarvoor is het nodig dat u ons laat zien dat uw bedrijf bereid en in staat is tot het opleiden van leerlingen.

Via het bedrijvenregister van ECABO kunt u zien of een organisatie erkenningen heeft voor stagiairs binnen de ECABO-sectoren. Als u erkenningen wilt aanvragen, kunt u dat ook doen via het bedrijvenregister.

 

Nadat u zich heeft aangemeld zal een adviseur van ECABO contact met u opnemen voor een bezoek aan uw bedrijf. Hij of zij bespreekt dan met u voor welke opleiding een erkenning wordt gewenst.

Bij de beoordeling wordt gelet op:

  • de kwaliteit van de werkzaamheden die aan de leerling kan worden aangeboden,
  • de kwaliteit van de begeleiding bij het werkend leren.

 

Zie ook: Reglement en Criteria erkende leerbedrijven ECABO (pdf)

Kwaliteit
ECABO werkt met de leerbedrijven continu aan verbetering van de praktijkopleiding. Onze adviseur gaat op gezette tijden langs om met het leerbedrijf eventuele knelpunten op te sporen en aan te pakken. Daarbij kan hij onder meer gebruik maken van onze Kwaliteitsmonitor. Dat is een instrument waarmee de adviseur snel en nauwkeurig in kaart kan brengen hoe diep het opleidingsbeleid in het leerbedrijf is verankerd.

Erkenning vmbo-leerbedrijven
Net als voor het mbo beoordeelt ECABO ook voor het vmbo welke bedrijven geschikt zijn als leerbedrijf. Voor de erkenning van vmbo-leerbedrijven hanteren wij specifieke kwaliteitseisen. Begeleiding van deze leeftijdsgroep, vijftien- tot zeventienjarigen, vraagt om andere kwaliteiten dan het opleiden van mbo’ers. Ook moeten bedrijven een takenpakket kunnen bieden dat geschikt is voor vmbo-stagiairs.

De criteria voor erkenning staan in de Kwaliteitseisen voor vmbo-leerbedrijven (pdf). Erkenning door ECABO is ook noodzakelijk om in aanmerking te komen voor de belastingvoordelen waarmee de overheid leer-werktrajecten stimuleert.

Meer informatie
Voor meer informatie over erkenning of advies door ECABO-adviseurs, kunt u contact opnemen met het Bedrijfsbureau BPV, 033 450 46 20, of mail: bedrijfsbureau@ecabo.nl.

Terug naar partneroverzicht

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73